Bu blog içerisinde çok fazla kahve konulu ve kokulu içerik okudunuz. Ancak bu sefer epey farklı bir deneyim ile karşı karşıyayım. Çünkü kendi kahvemi ilk defa üçüncü dalga kahveciler gibi kendim yapacağım! Bu içerik içerisinde beni kargo firmasının tedirgin ettiği A Roasting Lab hakkında ilk alışveriş deneyimim, bedava kahve ve ekipman eklenilen oldukça kârlı ikinci alışveriş deneyimim ve Hario v60 demleme yöntemini öğrenme çabamı bulabilirsiniz :)

A Roasting Lab ile Tanışma Hikayem

Öncelikle A Roasting Lab ile Ekşi Sözlük’te bulunan reklamlarıyla tanıştım. Muhtemelen yeni bir marka diyerek başlığını açtım ve insanlardan bilgi istedim. Sadece bir kişi özel mesaj yoluyla bana ulaştı ve kahve forumlarından bir tanesi içerisinde konularının olduğunu söyledi. Ben de güvenerek aldım ancak Yurtiçi Kargo konusunda da tereddütlerim vardı. Tereddütlerim de bir nebze haklıymışım ki, siteye girmeden kendileri beni kapıya çağırdı :) Neyse ki kahvelerde en ufak bir problem yoktu. Aldığım kahveleri ofis/ev arasında kullanarak hızlıca bitirdim. Ardından bir kampanyaları dolayısıyla açılan Donanım Haber konusu ile ikinci siparişimi vermek üzereydim. Konuyu açan arkadaşla blog konusunda iletişime geçtim ve firma sahibine sağolsun iletti. Bu sayede de siparişime ek olarak eşantiyon boy diyebileceğim paketlerden bir sürü gönderdiler :) Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

A Roasting Lab Siparişi

Siparişimde 2 adet 250 gram kahve vardı. Söz konusu -sanıyorum ki- ücretsiz deneyim yazısı olunca 6 tane deneme boy kahve bir adet 69 TL değerinde Japonya üretimli Hario v60 02 Dripper göndermişler. Ancak gelin görün ki kapsül kahve kullanan bir insan için bu aracın ne olduğunu anlamak bile 20 dakika alıyor :)

A Roasting Lab Filtre Kahve Paketleri

French Press ve Hario v60 ile Kahve Demlemek

French Press ile daha önce bir çok kahve demledim. Starbucks Reserve ve Taft Coffee kahvelerini de yine French Press yöntemiyle demleyip afiyetle içmiştim. Ayrıca üçüncü dalga kahve demleme yöntemlerini de yine Starbucks Reserve incelemesi içeriğinde okumuştunuz. Ancak fiyatlar el yaktığı için açıkçası bir ikincisi gelemedi :) A Roasting Lab kahvelerini de yine aynı şekilde demledim. 85 derece civarında sıcak bir su, Peru’nun harika kahvesi ve bundan bir önceki blog yazısı :) Ancak iş Hario v60’ı denemeye geldiğinde ufo gören masum köylü gibiydim :)

Öncelikle oturdum bir kaç Youtube videosu seyrettim. Fakat anladım ki benim hala eksik bir kaç ekipmanım var. Örneğin ucu biraz daha ince çaydanlık gibi bir su ısıtıcı şart. Birazdan göreceğiniz fotoğrafta aslında %100 başarı sağlanamamış bir demleme sonucu göreceksiniz. Hario ekipmanları ve A Roasting Lab kahveleri ile bilmeseniz dahi tadını, altın rengine çalan köpüğünü ve yoğunluğunu tam olarak ortaya çıkarabiliyorsunuz. Ancak filtre kağıdının kenarlarında kahve posasının kalmaması ve ortaya toplanması gerekiyordu. Filtre kahve makinelerine göre oldukça farklı bir yöntemle demlememe rağmen oldukça başarılı olduğumu söyleyebilirim :)

A Roasting Lab Özel Demleme Yöntemi

A Roasting Lab kahve çeşitleri ve fiyat/performans yorumları

Eğer benim gibi çok kahve tüketen biriyseniz filtre kahve en optimum çözüm olacaktır. Ancak benim günlük kahvelerim daha maliyetli. Çünkü instant denilen granül kahveleri hiç bir şekilde kullanmıyorum ve genelde öğütülmüş çekirdek kahve barındıran kapsül kahveleri kullanıyorum. Dolayısıyla içtiğim her bir kahvenin fincanı 2 TL civarına geliyor.

A Roasting Lab’de eğer kampanya dönemine denk gelirseniz 120 TL civarına 1 kilogram Ethiopia Sidamo alabiliyorsunuz -ki kendisi en beğendiğim kahve oldu- ve bu kahveyi hem French Press hem de Hario ile deneme fırsatı yakaladım. Bir fincan için ortalama 2 tatlı kaşığı koyduğunuzda bile 1 kilogramda 50’den fazla fincan kahve elde ediyorsunuz. Üstelik bu kahve benim içtiğim “dandik” diye belirtilen kahvelerin yanında bile durmayacak kalitede. Eğer ki daha ucuz çözümler istiyorsanız Brazil Bella Giana kahvesini değerlendirmeye alabilirsiniz. Böylelikle fincanını 1,60 TL civarına getirebilirsiniz ki bence yine normal kahvelerin 2 ya da 3 gömlek üzerinde kaliteye sahip bir kahve. En farklı filtre kahve deneyimim olduğunu söyleyebilirim.

A Roasting Lab Kahve İncelemesi

A Roasting Lab’den kahve almanın bir kaç avantajı ve dezavantajı var bunlardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle en büyük avantajları hızlı teslim süreleri, kavurma tarihlerini açık açık paket üzerinde belirtmeleri, yaptıkları kampanyalar, ürünleri hakkında detaylı açıklamalar ve kafelerle birlikte çalışıyor olmaları. En büyük dezavantajları ise kahve ekipmanlarının satışını yapmamaları. Çünkü kahve ekipmanları oldukça önemli biz kahve severler için.

Kahvelerinin kalitesi gerek bir çok otoriteden, gerek Kahve Festivali 2020 katılımcılarından büyük beğeni alırken, bu kahvelerini demleyecek ekipmanları dışarıdan temin etmek büyük problem.

Hatta bana kalırsa üçüncü dalga kahve demleme yöntemleri hakkında detaylı Youtube videoları bile çekmeliler. Ancak bir kahve üreticisi bunu yapar mı bilemiyorum.

A Roasting Lab Kahve Çeşitleri

Siparişlerini harika kutularında ve sapasağlam şekilde gönderiyorlar. Eğer Yurtiçi Kargo sizi evinde bulabilirse(!) sorunsuz şekilde kahvelerinizi teslim alabilirsiniz. Bu konuda eklemek istediğim bir şey var, o da Bursa içi hızlı teslimat sağlamaları… İstanbul’da yaşayanlar olarak alışkınız aynı gün motokurye teslim çiçeklere, pastalara ve hatta bilgisayar ekipmanlarına. Ancak Bursa gibi -genellikle dördüncü büyük kent olarak adlandırılan bir şehirde- böyle bir hizmete başlamaları hem takdir edilesi, hem de şaşırtıcı. Biz kargoya mahkumuz ancak Bursalılar oldukça şanslı bu konuda :) Özellikle Nilüfer ilçesi içerisinde 1 ila 6 saat arasında teslimat yapıyorlar.

Kutuyu açtığınızda satın aldığınız kahveye göre kitap ayraçları koyuyorlar. Bu da oldukça güzel düşünülmüş bir ayrıntı. Sanıyorum kahve ve kitap ilişkisi konusunda duyarlılar :)

Sattıkları dünya kahvelerini aşağıda listeliyorum. Eğer daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz, içeriğin sonuna eklediğim linkten açıklamalarına tek tek göz atabilirsiniz.

Bazı A Roasting Lab Kahve Çeşitleri

  • Etiyopya: Adado, Edido ve Sidamo olmak üzere 3 çeşit kahve sunuyorlar.
  • Peru: Sadece Cajamarca bulunmakta.
  • Honduras: El Calan ve La Mora olmak üzere Honduras ülkesinden 2 kahve bizleri bekliyor.
  • Guatemala: Huehuetenango ve Buena Vista olmak üzere 2 çeşit kahveleri var.
  • El Salvador: Kahvenin ana vatanlarından El Salvador yöresinden SHG isimli kahveleri bulunmakta.
  • Kolombiya: Supremo bu yöredeki tek kahve çeşitleri.
  • Brezilya: Bella Giana ve Serra Negra, Güney Amerika ülkesi Brezilya menşeli 2 kahve çeşiti.

A Roasting Lab Kampanya

Sonuç olarak A Roasting Lab oldukça beğendiğim ve bundan sonra ilk tercihim olacak kahveleri üreten bir marka olarak aklımda kalacaklar. Ayrıca siparişime ücretsiz şekilde ekledikleri ufak kahve paketleri, Hario demleme ekipmanı ve kitap ayraçları için de gerek buna aracı olan Donanım Haber üyesine, gerek marka temsilcisine çok çok teşekkür ederim. Umarım bu kampanyalarınız ve kaliteli hizmetiniz devam eder. Çünkü kahve kalitesi tek başına yeterli olmuyor :)

Web sitelerine ulaşmak için: https://www.aroastinglab.com/

Etiketler: ,

Bu İçeriği Paylaş!

5 Yorum

  1. Hakkı Işık Mart 2020 at 15:22- Yanıtla

    Hocam starbuckslar kapatıldı eğer gerçekten kaliteliyse buradan alalım evlere kahveleri

  2. Sude Alkan Mart 2020 at 12:54- Yanıtla

    Deneme paketlerini ve espressolarını arttırmaları lazım. Bir de kavrum tarihleri kesinlikle yazmalı! Güzel site ama ürün anlamında eksikleri var.

  3. enes demir Nisan 2020 at 12:13- Yanıtla

    Teşekkürler Faydalı Bilgiler İçin

  4. Mahmut Sonuç Ekim 2020 at 20:57- Yanıtla

    Bu adamların Hepsiburada mağazasından aldığım ürünler çok daha uyguna geliyor tavsiye ederim.

  5. Tuana Yüksel Nisan 2021 at 17:44- Yanıtla

    Çiçeksepeti’nde hediyelik kutuları var çok şeker. Ama benim düştüğüm hataya düşmeyin, doğum günü hediyesi olarak alacaksanız 2 gün önceden sipariş verin. Kargo firması bazen geciktirebiliyor pandemiden.

Siz de fikrinizi belirtin